Hopfällbar campingstol

Om du främst använder campingstolar i samband med en husvagnsvistelse eller när du campar, undrar du kanske om campingstolar verkligen är nödvändiga. Kan man inte lika gärna sitta på en sten eller stubbe eller liknande, eller ta med sig vanliga stolar hemifrån?

Svaret är att det kan man förstås, men både olika naturmaterial och vanliga hemmastolar har flera nackdelar i jämförelse med campingstolar:

  • Att olika saker man hittar i naturen, som stenar och stubbar med mera, ofta kan vara smutsiga samt ha djur och insekter på sig. Detta brukar förvisso inte leda till så mycket allvarligt, men kan kännas äckligt för en del.
  • Framför allt stenar, men många andra naturmaterial, har även en tendens att bli väldigt kalla om det inte är jättevarmt ute. Detta kan då öka risken för t.ex. urinvägsinfektioner för den som sitter på dem.
  • Vanliga stolar som man har hemma kan dessutom lätt förstöras om man ställer ut dem i naturen. De flesta ”hemmastolar” är ju nämligen, till skillnad från campingstolar, inte gjorda för detta, och får därför repor och allvarligare skador väldigt lätt. Detta kan då vara väldigt irriterande när man sedan vill ställa tillbaka stolarna i hemmet.

>> Hitta alla campingstolar här

Hopfällbara campingstolar däremot har flera fördelar:

  • Att de är lätta till vikten och lätta att vika ihop, så de är betydligt lättare att transportera än vanliga stolar och liknande.
  • Att de är gjorda av tåliga material, så det gör inget om man råkar glömma dem ute över natt, och så vidare.
  • Att de är bekväma och vare sig kalla eller varma när man sitter i dem.
  • Att det finns massvis med olika varianter att välja mellan, så att alla kan hitta campingstolar som passar deras preferenser väl på olika sätt och vis, vare sig det gäller materialet som stolarna är gjorda av, komfort eller något annat.